Ρεφλεξολογία
Μια πανάρχαια μέθοδος στην υπηρεσία του σύγχρονου ανθρώπου

Τα πέλματα και οι παλάμες είναι ο καθρέπτης του σώματός μας!
Η ρεφλεξολογία είνα μια επιστήμη, η οποία βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα και στις παλάμες, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Ονομάζεται και ζωνο-θεραπεία, διότι βασίζεται στην αρχή των δέκα αντανακλαστικών ζωνών που διαπερνούν το σώμα μας και απολήγουν στα πέλματα και στις παλάμες, όπου ο ρεφλεξολόγος ασκεί τις τεχνικές του. Στη θεραπεία με την αρχική έννοια του όρου, που σημαίνει στην αρχαία ελληνική γλώσσα φροντίζω, περιποιούμαι, υπηρετώ τον συνάνθρωπο.
Η μέθοδος αυτή αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν σύνολο. Ο/η ρεφλεξολόγος δεν θεραπεύει συγκεκριμένες παθήσεις, όμως χαλαρώνοντας και ενεργοποιώντας το σώμα, μέσω της διέγερσης των αντανακλαστικών σημείων με ειδικούς χειρισμούς και πιέσεις, απελευθερώνει τις θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος. Έτσι, επιτυγχάνει την ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού. Η εμπειρία των περισσότερων ανθρώπων είναι ένα αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης, ξεκούρασης, ευεξίας και χαράς.
Ο/η ρεφλεξολόγος δεν κάνει διάγνωση ιατρικών καταστάσεων, αλλά τα ρεφλεξολογικά ευρήματα είναι πολύτιμα σ’ αυτόν, για την εκτέλεση της δικής του εργασίας. Μπορεί να συνδυαστεί, ως συμπληρωματική μέθοδος, με οποιαδήποτε παραδοσιακή – ή μη – μέθοδο θεραπείας, καθώς είνα τελείως φυσική και ακίνδυνη, όταν εφαρμόζεται από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως. 
Την πανάρχαια αυτή τεχνική (5.000 χρόνια εφαρμόζεται με τον ίδιο πάντα τρόπο) έρχεται να εκμεταλλευτεί πάλι ο σύγχρονος άνθρωπος, για να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον απασχολούν. Αναφέρουμε ότι σε δύο εργοστάσια της Κίνας έχει καθιερωθεί, στο διάλειμμα, όλοι οι εργάτες να βγάζουν τα παπούτσια τους και να περπατούν με γυμνά πόδια σε ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτιι με βότσαλα, άμμο, πέτρες, νερό κ.λπ. Επίσης, η εταιρεία Unipart στην Αγγλία παρέχει στους εργαζομένους της την ευκαιρία να δέχονται τη βοήθεια των ρεφλεξολόγων, διότι έχειι διαπιστωθεί ότι η απόδοση των εργαζομένων αυτξάνεται, καθώς εργάζονται δίχως άγχος και ότι μειώνονται οι εργατοώρες απουσίας τους, εξαιτίας των συνηθισμένων προβλημάτων υγείας. Στο Ισραήλ 6.000 ρεφλεξολόγοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ενώ στη Δανία 10% του πληθυσμού δέχεται ρεφλεξολογία από 3.000 ειδικούς.
Γι’ αυτό, συνιστούμε περισσότερη αγάπη στα πόδια μας. Η ενεργοποίηση, σωστή φροντίδα και περιποίησή τους,  μας δίνει υγεία και μακροζωία. Οι ρεφλεξολόγοι της Ελλάδας έχουν οργανώσει από το 1992 το Σύλλογο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (Σ.Ε.Ρ.), ο οποίος σκοπό του έχει την ενημέρωση, την προώθηση και την κατοχύρωση της ρεφλεξολογίας. Πρωταρχικός επίσης στόχος του είναι η ενημέρωση των ρεφλεξολόγων και η προστασία των μελών του, καθώς και η προστασία του κοινού από άτομα που αυτοαποκαλούνται ρεφλεξολόγοι, δίχως να έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση, η οποία σήμερα απαιτεί εξειδίκευση τουλάχιστον ενός έτους. Ο Σ.Ε.Ρ. συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Οργάνωση των Ρεφλεξολόγων REN, καθώς και με το Παγκόσμιο Σύλλογο I.C.R. των οποίων είναι μέλος. Συμμετέχει ενεργά στα συνέδριά τους που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη του κόσμου. Σύλλογος Ελλήνων Ρεφλεξολόγων

Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | Κατάλογος